In 4 stappen ontwerp je besluiten die breed gedragen worden

Dit praktische boek is onmisbaar voor iedereen die in de samenwerking tot betere besluiten wil komen.

Het boek stond in de top 10 van bestseller managementboeken en op de longlist voor managementboek van het jaar 2018!

Bestel vandaag nog het boek voor €32,90, dan heb je het morgen in huis.

Bestellen
Marjolijn en Edwin hebben ruime ervaring in het begeleiden van groepsdiscussies en weten dit goed te vertalen in handzame tips, tools en technieken. Tevens bieden zij de inzichten die je niet alleen helpen het proces te begrijpen, maar ze ook toe te passen. Ze combineren een strakke benadering van het procesontwerp voor besluitvorming met een goed gevoel voor de mens.Robert Verheule - Rijkswaterstaat
De methode Decisions by Design heeft een enorme meerwaarde: niet alleen kom je op eenvoudige en gestructureerde wijze tot een groepsbesluit, het besluit zelf is daadwerkelijk goed en alle partijen staan erachter. Met Decisions by Design haal je het beste uit je medewerkers en daarmee uit je organisatie. Decisions by Design: ik beveel het van harte aan!Prof. dr. Emile Aarts - Tilburg University
Te snel oordelen, emotioneel reageren, blijven hangen bij nieuwe inzichten – ik ben in al deze valkuilen getrapt. De kwaliteit van de genomen besluiten was er dan ook naar. Na het lezen van Decisions by Design ben ik meteen in beweging gekomen om het anders te doen. Daarin ligt ook de kracht van dit boek: het zet je aan om de stappen en principes meteen in praktijk te brengen. Ik kan je verklappen: het werkt!Hans van der Loo - Betterday

Training Decisions by Design

In deze tweedaagse training leer je de besluitvormingsmethode Decisions by Design om tot een gedragen besluit te komen, waarbij de betrokkenen een win-win situatie ervaren.

We delen de grondbeginselen en de vier stappen, waarmee je in jouw eigen praktijk een groepsbesluit realiseert. Verder gaan we met 4 casussen aan de slag om de methode aan de hand van het Decision Design Canvas in de vingers te krijgen.

 

Verder lezen | aanmelden

Decision Design Canvas

De route naar het besluit is evenzo belangrijk als het besluit zelf.

Behoud focus in de afstemming met verschillende belanghebbenden, geef ieder een stem in de besluitvorming en leg alle keuzes goed vast zodat men verantwoordelijkheid neemt.

Het Decision Design Canvas is een gratis tool die handvatten geeft voor productieve en gezamenlijke besluitvorming.

Ga je het Decision Design Canvas toepassen, delen of remixen? Cool! Check even de licentie.

Gratis downloadFree download

Podcast by WorkshopsWork

Myriam Hadnes van Workshops.Work interviewde Marjolijn de Graaf in haar podcast show. Deze aflevering focust op hoe een eenvoudig ontwerpproces kan leiden tot besluiten die wel commitment, uitvoering en borging krijgen.

De podcast leid je door de 4 stappen van Decisions by Design en laat zien dat zo'n besluitvormingsproces zowel 5 minuten als meerdere dagen kan duren. Je leert wat je moet doen, zodat de laatste stap van het daadwerkelijke besluit voor de groep vanzelfsprekend lijkt.

Tevens leer je over het belang van het onderzoeken van verschillen voordat je overeenstemming zoekt.

Mis tenslotte het deel niet wanneer Marjolijn uitlegt hoe ze Decisions by Design toepast om te beslissen over het meest geschikte workshop formaat met haar klant!

Luister naar de podcast

Tips & tricks voor betere besluitvorming


Boeklancering in LEF future center Rijkswaterstaat

Op 12 mei 2017 was de boeklancering. Je krijgt een sfeervolle impressie van dit feest! Klik hier

Waarom heb ik een besluitvormingsmodel nodig?

In 2 minuten leer je uit dit filmpje wat Decisions by Design voor je oplost. Klik hier

Wat houdt Decisions by Design in?

Bekijk dit filmpje dat in 2 minuten het besluitvormingsmodel toelicht, waardoor je nooit meer zonder wil. Klik hier